Posbank Kennedymars 2017 80 km verslag en foto’s

De Posbank Kennedymars, we waren blij dat we weer eens mee konden lopen.
Het gaat onze derde Posbank Kennedymars worden, ook hebben we één keer een Posbank long distance gelopen van 110 km

Vorig jaar stond deze Kennedymars ook op onze planning maar toen ging die vanwege te weinig deelnemers  voorinschrijvers  niet door, erg jammer.
Deze Kennedymars stond ook op de nominatie om een dag Kennedymars te worden, maar gelukkig
 in ons geval  werd de starttijd naar 01.00 uur verschoven en niet naar 05.00 uur.
Een dag Kennedymars is meestal niet met het openbaar vervoer te bereiken dus worden deze Kennedymarsen van het wandellijstje geschrapt.
Wij vinden wij het plezierig om s nachts te wandelen de sfeer is ongekend en de overgang van
de nacht naar de dag is altijd weer een mooi schouwspel om te ervaren. Ook de geluiden in de nacht van bv de kikkers, krekels en de vogels in de ochtend. En een bijkomend voordeel is dat je al een mooi end op pad bent als het licht wordt. Maar genoeg hierover.

Het werd vrijdagavond onverwachts nog een kwestie om in Duiven te komen. We gingen samen met Titia met de trein naar Duiven een reis van 2 uurtjes dus prima te doen.
Helaas net voor Brummen kwam er iets of iemand onder de trein? We hoorden ineens een hard geluid, het klonk net alsof er keihard stenen tegen de onderkant van de trein aan kletsten. Het duurde niet lang daarna toen de conductrice en haar collega in grote haast door de trein liepen, even later hoorden we door de intercom dat de trein stop gezet zou worden omdat ze wilden controleren wat er onder de trein was gekomen. Dit alles volgens protocol. We zagen dat diverse personen met zaklampen onder de trein schenen en ook weer niet lang daarna kregen we een update weer via de intercom. Omdat het nog steeds niet helemaal duidelijk was wat er onder de trein was gekomen, konden we met deze trein niet verder want de procedures moesten nu gevolgd worden, wij mochten de trein verlaten. Er zou vervangend vervoer geregeld worden maar hoe of wat was nog niet bekend, het zou wel even kunnen duren.
Op het perron begon het wachten en ondertussen had ik al even met de organisatie van de Posbank gebeld of zij vervoer konden regelen? Afgesproken nog een uurtje te wachten even afwachten of de NS nog iets kon regelen. Ondertussen was ook de politie aanwezig en ook zij keken onder de trein. Het verlossende woord kwam al gauw, er lag een hert onder de trein, gelukkig geen mens want daar waren we ook een beetje bang voor. Natuurlijk heel sneu voor het hert om zo aan zijn einde te komen.

Veel trein passagiers belden om ander vervoer te regelen en zo kon Titia en nog een andere wandelaar mee rijden met mensen die toevallig ook naar Duiven moesten.
Op het perron riep een jongeman of er nog mensen naar Dieren  wij verstaan Duiven  moesten en wij riepen ja wij. Ook wij konden mee reizen, net als we in de auto zitten zeggen we dat we het fijn vinden dat ze naar Duiven  moeten en wij mee kunnen. Wij gaan naar Dieren was het antwoord, maar ook meteen daar achteraan dat het maar een klein stukje verder was en dat het geen moeite was.
Onderweg ontspon zich een leuk gesprek over de Kennedymars en andere zaken. Bij de startlocatie aangekomen bedankte ik de chauffeur en bood hem enige financiële tegemoetkoming aan, maar daar wilde hij niets van weten, zijn antwoord was: Als mijn zoon in nood vervoer nodig heeft nemen jullie hem mee! Natuurlijk zullen we mensen mee nemen in voorkomende gevallen!

Dus toch nog mooi op tijd aangekomen het had heel anders kunnen uitpakken. Niet alle gestrande wandelaars hadden geluk en kwamen er laat aan. Maar hiervoor had de Posbank organisatie een passende oplossing gezorgd zodat de wandelaars toch hun Kennedymars konden lopen.

Om 01.00 uur is de start vooraf gegaan door enige uitleg verzorgd door Martien van Diek.
De route is verzorgd met gele pijlen die oplichten als je er met je zaklamp op schijnt erg duidelijk vond ik. Ook vele linten zijn aangebracht en we krijgen een route beschrijving mee.

De verzorging is in het begin 3x na 10 km wandelen op 30 km krijgen we een ontbijt en daar is ook onze tas, daarna kunnen we niet meer bij onze tas.
We kunnen niet anders zeggen dat de verzorging echt TOP is, we komen echt niets té kort, we worden eigenlijk best verwend. Wat ook heel fijn is dat je dus praktisch bij iedere verzorgingspost naar het toilet kunt en er EHBO is. Gelukkig hebben wij die laatste niet nodig gehad.

Appie en ik lopen vanaf het begin erg lekker het is fijn wandelweer. De warmte is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een frisse wind en daar lopen we prima op. De route is redelijk goed te volgen maar je moet wel opletten, je leest in het donker geen route beschrijving dat is niet handig.
Anita sluit zich op een gegeven moment bij ons aan, natuurlijk ging het gesprek nog even over Amsterdam Leeuwarden van vorig weekend, waar Anita en Albert de voorlopers waren van de 6 km groep.

De route kenmerkt zich door het lopen op dijken, die meestal recht en lang zijn, omdat het al snel licht is kun je de route beschrijving ook weer gemakkelijker lezen en dat is op enig moment ook nodig, want als we al zigzaggend door landschapspark Gelderoord lopen missen we daar op het eind een lint, dat kwam misschien ook doordat we achter andere wandelaars aanliepen, wie zal het zeggen. We zijn daar met een man of zes van het padje en komen weer terug bij het controlepunt, niet handig. Dan maar Google maps gestart op de telefoon en zo kwamen we bij de Horsterparklaan weer terug op de route, fout lopen door welke oorzaak dan ook is best balen! We horen dat toch meerdere wandelaars verkeerd zijn gelopen. Gelukkig zijn wij daarna niet weer mis gelopen!

Bij de Brandweer in Doesburg aan gekomen smaakt de mosterdsoep, het broodje bockworst en nog toetje heerlijk, Anita heeft last van haar voet en ik zie er een blaar op zitten en bij haar tenen ziet het er ook niet goed uit, ze gaat dus naar de EHBO, jammer dat we elkaar daarna niet meer gezien hebben. Zoals al eerder opgemerkt de verzorging is erg goed!

Persoonlijk vond ik de route niet erg spannend, in mijn herinnering was die heel anders, meer variatie.
Wel zijn er vele punten van herkenning, ook vanuit andere wandeltochten. Maar gelukkig wordt het na 50 km heel anders we bereiken dan de Posbank en daar knapt de hele wandeltocht van op, het lekkerste voor het laatst bewaren prima gedaan!
In Velp is een jongetje van een jaar 10 druk bezig alle bestellingen op te nemen, wie wil een broodje kroket of frikandel en wil je wit of bruin broodje? Hij doet dit zo enthousiast daar wordt je gewoon blij van.
Ondertussen lopen we afwisselend met Janny, Wiebe, Titia Paul en Dirkje op en dat is natuurlijk erg gezellig. Door de boerderij lopen waar de vrijwilligers ons trakteren op verse melk karnemelk enz. wat een leuk idee en wat te denken van de  gratis appeltaart en verse koffie in Duiven.
Het lopen naar de fruitkwekerij was best vervelend doordat de weg niet auto luw is maar de ontvangst bij de kwekerij maakte weer een hoop goed. Lekker hoor dat verse fruit, het zomer biertje, fris drank.

En dan ben je zo ineens weer bij de finish waar een prachtige oorkonde al klaar ligt, de tijd die je gelopen hebt kan er bij geschreven worden als je dat wilt, de oorkonde wordt in een passend tasje verpakt, zodat hij mooi blijft wat een goed idee, dit tasje zal ik vanaf nu meenemen erg handig.
In plaats van een medaille krijgen we een button waarop deze editie op afgebeeld staat, goed bedacht, hoewel wij tevreden zijn met een oorkonde. Maar zo is er voor elk wat wils.

Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, maar wat overheerst is de wetenschap dat er alles aangedaan is om het de wandelaar naar de zin te maken dat was overduidelijk. We zullen het evaluatie formulier invullen.
Martien we bedanken jou en allen die deze Kennedymars mogelijk hebben gemaakt en feliciteren jullie daarmee.
Ook alle wandelaars gefeliciteerd met jullie prestatie en die ene wandelaar die mij over die tweede brug heeft heen geholpen,  dank daarvoor.

Oant sjen.

bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.