Kennedymars Emmeloord 2012 verslag en foto’s

En ja het was weer een spannende Kennedymars, deze keer was Fons daar schuldig aan!
Fons rolt op een hand bike en hebben hem leren kennen tijdens de Sallandse 4 daagse vorig jaar.
Daar vertelde hij van zijn wens om de Afsluitdijk te willen rollen, waarop mijn reactie was, nou dan ga je toch mee met Den Oever  Leeuwarden?
Na raadpleging van het bestuur van de Lat is dit mogelijk geworden en hij gaat dit jaar mee doen.
Deze Kennedymars  is daar een mooie training voor, hoewel dit niet zijn plan was. Maar op het laatste moment besloot Fons mee te gaan doen aan deze Kennedymars en het leek ons gezellig om mee te lopen, tenminste als het tempo dat toe liet maar dat ging prima.
Dus bij de start in Emmeloord komen we elkaar weer tegen en het werd meteen heel gezellig.
Fons moest nog inschrijven en vervolgens lang wachten op zijn startkaart waar er later 2 van waren!!

Kennedymars Emmeloord 2012

Appie en ik vertrokken op tijd naar Heerenveen om daar met de bus naar Emmeloord te gaan, ware het niet dat ik mijn chipkaart nog in de beurs thuis had, dus toch maar met de auto naar Emmeloord, iets wat we liever niet doen, want na een Kennedymars autorijden vinden we niet verstandig. Maar met rustpauzes is het prima gegaan.

Bij de start moeten we onze deelname nog betalen, omdat op de website van de Oranje mars nergens een banknummer te vinden was, ook de bevestiging van de inschrijving liet een paar weken op zich wachten.
Maar het betalen aan de start verloopt vlotjes en we krijgen onze stempelkaart, die erg lijkt op onze Friese Elfsteden wandeltocht. Met deze kaart  moeten we ons bij alle 11 dorpen melden en een stempel halen.
Een ieder die mij een beetje kent weet  dat ik dat grote onzin vind, je 11 x melden op een tocht van 80 km, jeetje, maar Appie mijn kaart mee, zodat ik mij daar verder ook niet druk over maak, dan maar geen herinnering , die neem ik ook niet mee na afloop. Wel een stempel op de Kennedykaart en in mijn wandelboekje.

Leuk is dat er nog zoveel wandelaars (tussen de 15 en 20 )na de Kennedymars van Ridderkerk ook deze mars gaan wandelen. Dus is het erg leuk elkaar weer te zien en even te praten.

Theo Rijpkema wordt door de plaatselijk pers geïnterviewd  en vlak daarna gaat de start van deze mars plaats vinden, wie dit praatje hield kon ik echt niet verstaan, volgens de anderen was het de sponsor van deze Kennedymars waarvoor natuurlijk dank.
We mogen om 22.00 uur dus vertrekken en vanaf het begin is het grote lol en veel keet, samen met Fons en Mike die zich ook bij ons aansluit. Deze Mike heeft voor dit jaar een mooi doel,  dit jaar 25 Kennedymarsen volmaken, maar de 25e ste op zijn 25e verjaardag die samenvalt met de Posbank Kennedymars in september, nou dat is wel een hele mooie Kennedymars, die we van iedereen van harte kunnen aanbevelen, ik zou zeggen doen!

Wat te vertellen over de tocht, nou die was dus bijzonder gezellig en is daardoor met stip gestegen naar een van de gezelligste Kennedymarsen.
De route vonden wij erg saai, alles verhard en veel over fietspaden, vele lange rechte wegen, waar soms maar geen eind aan leek te komen. Een geluk was dat het lang mistig bleef waardoor je niet ver kon zien, maar de mist veranderde het landschap wel weer  in mooie plaatjes.

Het bleef droog en na de mist ging de temperatuur in rap tempo omhoog, puffen dus, wat een verschil met afgelopen vrijdag/zaterdag!

De verzorging onderweg was voldoende maar wel werd er steeds het zelfde eten aangeboden, niet dat slecht was hoor, begrijp ons goed. Maar de hele nacht krentenbollen, of banaan of appel, gewoon weinig variatie. Ook moest je alles zelf pakken of inschenken, waarschijnlijk zijn we gewoon toch verwende wandelaars, we misten hierdoor het contact met de vrijwilligers, best belangrijk eigenlijk toch? Het geeft net dat stukje meer. Nu was het heel belangrijk dat je eerst de startkaart liet zien en dat die gestempeld kon worden, jammer.
Ook zou het pijlen van de route een beetje aandacht kunnen gebruiken, erg weinig pijlen, kwam ook door de route natuurlijk, maar op het einde werd het beter. Voor en na een bocht een pijl + een vervolg pijl.

Maar zoals al eerder gezegd het was  super gezellig en we hebben heel veel gelachen.
Samen met Fons oplopen ging heel goed, hij paste het tempo aan ons aan,zodat hij niet vroeg bij de rusten kwam en ondanks dat hij het 2 x erg moeilijk had het goed heeft gedaan, voor het eerst 80 km rolfietsen op de hand-bike respect Fons en nog een keer gefeliciteerd met deze prestatie. We zien met vertrouwen Den Oever Leeuwarden tegemoet.

Bij de finish aangekomen om 11.41 uur zijn we ruim 20 min eerder dan zaterdag, hoe is het mogelijk, we worden  ingehaald en gefeliciteerd door de organisatie.
Een ieder krijgt de felicitaties voor zijn of haar prestatie en we feliciteren elkaar.
Tijdens de laatste 11 km was er geen drinken, ik heb de organisatie gevraagd hier iets aan te doen om te voorkomen dat er straks wandelaars bij bosjes uitvallen van de dorst door het warme weer.
Ze zijn hier gelijk op ingesprongen en een extra drinkpost geplaatst.

Omdat er geen soep te krijgen is bij de finish, jammer genoeg ook niets warms onderweg, wel
cup a soep,maar ja het was toen nog lang geen 16.00uur!
Dus gaan we maar weg, onderweg naar Wolvega komen we langs een café restaurant waar we genieten van een heerlijk schnitzel met sla en gebakken aardappels.

Thuisgekomen kijken we terug op een geslaagd weekend met 2 Kennedymarsen , die we goed hebben kunnen lopen, zonder problemen, geen spierpijn of zo dus hebben we het goed gedaan.

De organisatie en vrijwilligers bedanken we voor hun inzet, maar we hebben nog wel een paar puntjes, misschien volgend jaar een evaluatie formulier, na afloop?
 Is er iets aan de route  te doen, minder asfalt , een beetje variatie in het eten onderweg,  minder stempelen en de website overzichtelijker maken en was de afstand wel 80 km? Volgens ons was die veel langer, een km of 3 of 4?

Alle deelnemers gefeliciteerd met deze  Kennedymars.

Oant sjen maar weer!


Tags:

9 Responses to “Kennedymars Emmeloord 2012 verslag en foto’s”

 1. Ilonka van Bemmel
  30/04/2012 at 13:50 #

  Jullie hebben inderdaad zeker de eerste 65 km goed doorgelopen! Super goed gedaan. Ik ben benieuwd naar het verslag en de foto’s.

 2. Herwin
  30/04/2012 at 16:02 #

  Gefeliciteerd met nummer 2 dit weekend. Ik was zelf echt dusdanig kapot dat ik echt niet meer op kon letten wie er nog binnen kwamen, maar gelukkig valt het hier te lezen.

  • Ilonka van Bemmel
   30/04/2012 at 16:21 #

   Herwin, Knap dat jij dezelfde prestatie hebt neergezet (2x KM in weekend). Goed gedaan.

 3. Ilonka van Bemmel
  30/04/2012 at 18:08 #

  Een kritisch verslag, maar je verbeterpunten zijn natuurlijk terecht. Hopelijk leest de organisatie je verslag en zorgen ze er volgend jaar voor dat de tocht niet alleen heel gezellig is, maar ook tot in de puntjes verzorgd.

 4. 30/04/2012 at 20:25 #

  Fantastisch verslag van een fantastische nacht wandelen!

 5. 01/05/2012 at 08:25 #

  Oei, ik twijfelde of ik na Ridderkerk ook naar Emmeloord zou gaan. Achteraf beetje spijt dat ik niet gegaan ben, zeker gezien het weer en na het lezen van je verslag. Maar, als jouw verbeterpunten ter harte worden genomen ga ik volgend jaar iets moois beleven in Emmeloord :). Mijn verslag van Ridderkerk staat ook weer online. Hilversum en Steenwijk zijn mijn eerstvolgenden op de agenda.

 6. 02/05/2012 at 08:42 #

  heel veel geluk met deze prestatie weer

 7. Voy con Dios
  03/05/2012 at 07:55 #

  Heya vliegende Friezen! Was leuk om jullie weer te zien tijdens een “tussenlanding” 🙂
  Wat kunnen jullie toch lopen… en ook nog zulke mooie foto’s maken.
  Ik geniet van het verslag ook.
  Maar denk erom, dat dat asfalt in z’n geheel in de tocht blijft hoor! Juist mooi man, zo’n betonprairie.
  Hoop jullie nog even te kunnen begroeten rond de KM HIlversum (loop ik zelf niet, maar misschien duik ik nog op langs de route).

 8. 05/05/2012 at 17:42 #

  Hallo Appie en Jannie,
  Ik ben aan de zeer late kant. Maar ik wil jullie nog hartelijk feliciteren met het uitlopen van de beide Kennedymarsen (Ridderkerk en Emmeloord).
  Verder wil ik Jannie 6 mei een hele fijne dag toewensen en van harte feliciteren met je verjaardag.
  Henri